MEDICIJN IN TIJDEN VAN VERDEELDHEID EN OORLOG

 

Soms kan muziek je zodanig troosten dat je niets anders meer kan en wil luisteren.
Ladies en gentlemen in Nederland en in Belgie: introducing Jorge Drexler.
In deze tijden van verdeeldheid, wraak, angst en oorlog, plus de eigen mores, klamp ik me vast aan zijn muziek…

Zijn liedjes zijn gedichten op muziek. Ik ben zo verliefd op zijn muziek! – OK… ook een beetje op hem. Dat geef ik toe.
Ik luister de hele dag naar zijn liedjes en een van mijn favorieten is het lied waarmee ik hem ontdekte: het heet ‘Todo Se Transforma’. Het is een licht lied, het voelt als een bries, maar het bevat een waarheid als een koe: alles tranformeert… (dus eigenlijk zingt hij ‘alles gaat voorbij’).

Dus in mijn behoefte aan troost en luchtige verbondenheid met het leven luister ik dit ELKE  DAG. En omdat ik echt énorm veel troost  en geborgenheid vind in zijn stem en teksten verdiep ik me (obsessief als ik kan zijn) in al zijn werk… Iets in me zei dat ik dieper moest duiken. Dat ik interviews moest opzoeken. En dat deed ik, maar wat ik vond was niet echt wat ik zocht. Maar het stemmetje bleef aanhouden en toen vond ik de Ted Speech.
Actueler kan haast niet.
En hoewel ik wist dat Drexler Urugayaans is stond ik toch te kijken van zijn roots als hij zingt ‘Soy un Moro Judio que vive con los Christianos…’. Het geeft me hoop en het troost me.
Hoe naïef wellicht ook als je kijkt wat er werkelijk gebeurt in de wereld…

Dus ik hoop dat jij net zoals ik troost vindt in zijn liedjes en mag genieten kan van deze prachtige troostende Ted Speech.
Precies wat we nu en hier nodig hebben. (meen ik)…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MEDICIJN IN TIJDEN VAN VERDEELDHEID EN OORLOG

Stay In Touch

NESKE