20 maart 2021 Onrust

Na de Nederlandse verkiezingen ben ik heel onrustig. Europees leven is prachtig, maar wat voel ik me machteloos  als Belg dat ik niet mag stemmen in de landen waar ik mijn meeste tijd doorbreng, officieel woon en werk: Nederland en Spanje. Gelukkig heb ik in Belgie wel een stem. Maar dat is nu even niet aan de orde…

Het is een tijd om te schrijven maar het verdriet en de woede blokkert me. Gisteren was ik prikkelbaar.
Vandaag voel ik me vooral onrustig. Het regent en ik zit bij de kachel waar ik probeer Wil Smiths Amend te kijken op Netflix. Het lijkt geschikt omdat het aansluit op mijn politiek ongenoegen maar het is me nu toch  te ver van mijn bed. Ook kijk ik fijne filmpjes op het Youtube kanaal van BIJ1 en probeer ik in de euforie te zijn en blijven van de trots dat Sylvana Simons in de 2e Kamer zit, maar ik ben zo geraakt en zo verdrietig dat me dat niet geheel lukt. En oh daar baal ik van…
Ik weet dat het oude wonden zijn die open gaan. Deze zwarte woensdag herinnert mij aan mijn zwarte zondag van weleer, 24 november 1991. Er zijn wel 10 nieuwe stukken die ik wil en moet schrijven. Misschien vind ik de inspiratie via een blog… Zeker weten doe ik het niet. Het eerste stuk stel ik al jaren uit en moet gaan over de Spirituele scene en het racisme en de suprematie die mij daar voor de borst stuit – al jaren.
Nu ze massaal FVD lijken te stemmen een behoorlijk urgent stuk. Maar heel veel werk ook.
Een tweede stuk is een vertaling van Nederlands naar het Engels en Spaans van de prachtige boodschap van Sylvana Simons aan haar dochter Nalia – zie link onder. Laat ik daar vandaag maar mee beginnen…
Een derde stuk wil ik schrijven over de grote loyaliteit van BIPOC jegens witte mensen. Een verdraagzaamheid en acceptatie die meestal veel groter is dan wat ik in omgekeerde richting zie.

En wellicht deel ik morgen een ouder essay uit 2018. Of misschien stuur ik die alsnog aan platform.
Might be a good idea. In times of need.

Brief uit de Toekomst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 maart 2021 Onrust

Stay In Touch

NESKE