ZONDAGSENERGIE

Het is veel, wat er allemaal speelt. Overweldigend vaak.
In de wereld, maar ook in het algemeen. De oorlogen, de genocide die een volk pleegt dat zelf zo lijdt onder de genocide die op hen gepleegd is, het wegkijken dat de anderen die het veroorzaken doen. Ik probeer niet weg te kijken, maar wat ik wel probeer is niet te polariseren en me te informeren met informatie die bijdraagt in plaats van triggert… En naast het wereldleed, zie ik als ik om me heen kijk, voel, luister en bevraag ook veel onrust en intense processen in de privé-levens van nagenoeg alle mensen om me heen. Ook in het mijne.
Niet dat ik er altijd raad mee weet: integendeel, word ik meteen ziek, zwak en misselijk én twee weken geleden maakte ik een ongelukkige val.

Maar wat ik vandaag ervaar is dat het me lukt in te tunen op datgene wat ik ‘zondagsenergie’ noem.
Ik stel me energielagen vaak voor als stromen waar je naar keuze op kan springen. De meest krachtige energiestromen dezer dagen zijn die van angst, verdriet en  pijn. Vaak ook nog intergenerationele versterkt, want onze ouders, grootouders en overgrootouders maakten allemaal een of meerdere oorlogen mee…
Dat triggert mensen, wat leidt tot polarisatie en andere binaire stellingen die maken dat we niet tot meer begrip van elkaar komen.
Zelf merk ik dat ik erg gevoelig ben voor die stromen: voor ik het weet zit ik er in en ben ik verdrietig of heb ik een argument… – Herkenbaar?

Wat ik vandaag ontdekte, ondanks dat ik intens verdrietig wakker werd, is dat ik met groot gemak op de zondagsenergie kon intunen en meevaren…
Misschien denk je nu ´Duhhh wat een vage stelling.´Maar dat is het helemaal niet. Zie die stromen als krachtige energievelden die wij samen creëren.
In systemisch werk spreken we van het wetende veld. In de ontwikkelingsbiologie noemen ze het morfogenetische velden.
Dus, wat mijn punt vandaag is: is dat op zondag de wereld écht een stuk rustiger is.

Je hoeft niet hooggevoelig te zijn om dat te voelen en ervaren… Minder mensen werken, er is meer ruimte voor ruist en bijgevolg minder stress.
Ik had vandaag zo’n dag dus dat ik naar mijn keuken keek en besefte dat ik alle onrust die ik me voel op mijn aanrecht aan het uitleven was. Iets waar niemand – ik al helemaal niet – gelukkig van word. Opruimen dus…- en dat doe ik het liefste en het beste met muziek.
Op Apple Music vond ik een muzieklijst die ´Always Sunday´ heet en dat was het laatste duwtje denk ik, dat me op de stroom van rust en zondagsenergie zette.
Op 10 minuten maakte ik een omslag die ik zelfs met een duik in de zee of zout douchen niet voor elkaar krijg.
Al brengt me dit op het idee van verdubbeling.
Zondags tripje naar de zee wellicht?

Fijne week allemaal.
Wees zacht voor jezelf en je energieveld. Zeker nu.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZONDAGSENERGIE

Stay In Touch

NESKE