LEREN, VOORTDUREND BLIJVEN LEREN

Voor iemand die bekend staat als activiste was ik de afgelopen maanden opvallend stil over de oorlog in Gaza…
Dat komt omdat ik niet wilde polariseren, niets zomaar wilde roepen zonder me te verdiepen en hoewel het voor zich spreekt dat ik tegen genocide ben en dat wel deelde, bleef ik last houden van het gevoel het conflict en de link met Europa niet geheel te begrijpen. Gister op mijn inhaal-leesdag (zondag) las ik een stuk dat eindelijk woorden gaf aan wat ik voelde en waar ik zelf de woorden niet voor vond. Omdat Facebook en hun algoritmes posts over mijn privéleven voorop plaatst en posts over de wereld lijkt weg te drukken deel ik het stuk bij deze ook hier. Het is het beste en leerzaamste wat ik in maanden las. Dat kan natuurlijk altijd aan mijn leesgedrag te wijten zijn…Ongelooflijk dat de toonaangevende dagbladen in Nederland dit stuk niet plaatsten ´want dit is niet nieuw´. Terwijl ik denk: ´Mij, als leek, brengt het woorden en inzichten die ik nog niet had. Dat lijkt mij nieuw en belangrijk genoeg.´

Lees en besluit voor uzelf wat u vindt… De tekst bevat ook een link naar het Engelse origineel.
Het gevaar van begripsverwarring door Feldman & Korkmaz bij de Nederlandse Boekengids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LEREN, VOORTDUREND BLIJVEN LEREN

Stay In Touch

NESKE